Головна | Реєстрація | Вхід | RSS Вітаю Вас Гість

КАТЕГОРІЇ

ВІДЕОМАНДРІВКИ [2]
МУЗИКА [0]
НОВИНИ [8]

Просимо

Наша молодь

Надсяння

Головна » 2014 » Травень » 13 » Депортовані українці за Порошенка.
14:00
Депортовані українці за Порошенка.

Депортовані українці за Порошенка.

 

У Львові відбулося засідання Координаційної ради Об’єднання «Закерзоння», до якого входять суспільно-культурні товариства депортованих українців із Надсяння, Холмщини, Лемківщини, Західної Бойківщини.

Основні питання, що розглядалися на засіданні КР – відзначення 70-х роковин депортації українців із Закерзоння та позиція Об’єднання «Закерзоння» стосовно наступних виборів Президента України.

Зокрема, представники усіх товариств, які брали участь в засіданні КР, були одностайні як в оцінці надзвичайно складної ситуації в Україні, так і їх позиції стосовно президентських виборів.

На засіданні КР Об’єднання «Закерзоння» прийнято Звернення до виборців із закликом взяти участь у виборах, згуртуватися, щоб, враховуючи сьогоднішні політичні реалії, обрати Президента України вже у першому турі голосування. Депортовані українці підтримують кандидатуру Петра Порошенка.

Повний текст Звернення КР Об’єднання «Закерзоння» «Стосовно наступних виборів Президента України» додається.

З В Е Р Н Е Н Н Я

Координаційної ради Об’єднання товариств депортованих українців «Закерзоння» (Об’єднання «Закерзоння») "Стосовно наступних виборів Президента України".

Шановні виборці!

За всі роки незалежності Україна опинилася у найбільшій небезпеці.

Нещодавно Російська Федерація здійснила нічим не спровоковану військову анексію невід’ємної частини української території – Автономної Республіки Крим. У наші дні російські спецназівці, їх агентура та найманці проводять заздалегідь сплановані та скоординовані терористичні акції на Сході та Півдні України, які скеровані проти територіальної цілісності України, а в кінцевому підсумку проти існування самостійної демократичної України. Путінський режим прагне відновити тоталітарну російську імперію, серед жертв якої у сорокових роках минулого століття були і ми – понад півмільйона українців, депортованих із рідних прабатьківських земель на Закерзонні.

Незважаючи на усі проблеми, труднощі чи навіть тимчасові невдачі, ми віримо у нашу перемогу. Її запорукою стануть патріотизм та згуртованість українського народу.

Найближчим реальним тестом нашої громадянської зрілості будуть позачергові вибори Президента України.

Російський президент, зухвало втручаючись у внутрішні справи України, то виступає взагалі проти проведення призначених виборів Президента України, передчасно називаючи їх нелегітимними, то поблажливо і несподівано називає їх «кроком у правильному напрямку», але при виконанні продиктованих ним певних умов.

Майбутнє України повинні визначати не найновіших моделей автомати Калашнікова, кулемети, міномети чи переносні зенітно-ракетні комплекси з арсеналу російських збройних сил, якими вороги української державності вбивають українських силовиків, захоплюють адміністративні будівлі, тероризують місцеве населення, а виборчі бюлетені виборців України на вільному і без фальшувань волевиявленні.

Шановні виборці, ми звертаємося до Вас з проханням особисто взяти участь у наступних позачергових виборах Президента України.

Ми переконані, що у дуже складній ситуації, яка склалась в Україні напередодні президентських виборів, вкрай необхідно, щоб уже в першому турі голосування, 25 травня цього року, був обраний Президент України, беззаперечна легітимність якого не давала би нашим недругам жодних приводів для будь яких подальших політичних інтриг і провокацій.

Крім цього, Україна виграла би також три додаткові дорогоцінні тижні, упродовж яких замість політичної виборчої боротьби перед повторним голосуванням в атмосфері потенційно можливих терористичних акцій українське суспільство змогло би розпочати виконання програми новообраного президента виходу України з глибокої політичної та економічної кризи.

Ми звертаємося до кандидатів на посаду Президента України від демократичних сил, які не тільки на словах, а й на ділі повинні відстоювати цілісність та суверенітет України, стратегічний європейський напрямок розвитку України в майбутньому, з проханням зняти напередодні першого туру президентських виборів свої кандидатури на користь Петра Олексійовича Порошенка, який користується як відносно найбільшою підтримкою виборців України, так і авторитетом серед державних і політичних діячів різних країн світу та, відповідно, має найвищий рейтинг за підсумками опитувань відомих соціологічних служб.

 

 

Голова Об’єднання «Закерзоння»,

голова Львівського регіонального

суспільно-культурного товариства

«Надсяння» Володимир Середа

 

Голова Львівського обласного

суспільно-культурного товариства

«Холмщина» Володимир Ковалюк

 

Голова Львівської обласної організації

Всеукраїнського товариства

«Лемківщина» Степан Майкович

 

Голова Львівського обласного

суспільно-культурного товариства

«Любачівщина» Богдан Парадовський

 

Голова Волинського обласного

ветеранського громадсько-культурного

товариства «Холмщина» Микола Онуфрійчук

 

Голова Івано-Франківського обласного

суспільно-культурного товариства

«Надсяння» Любов Гринишин

 

Голова Тернопільського обласного

суспільно-культурного товариства

«Надсяння» Василь Мосула

 

Голова Івано-Франківського обласного

суспільно-культурного товариства

«Бойківщина» Дарія Петречко

 

Голова Рівненського суспільно-культурного

товариства «Забужжя» Петро Куделя

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 1950 | Додав: SIAN | Теги: Надсяння, Ввибори презедента 2014, Порошенко, Львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Свіже

Друзі

Ваш курсор на пульсі міста - ''Щоденний Львів'' Українська рейтингова система bigmir)net TOP 100  МЕТА - Украина. 
 Рейтинг сайтов  Товариство Надсяння